Huset var barndomshjem for Ali Ihsan Gögüs, som er journalist og tidligere politiker i Gaziantep og Kulturminister i Tyrkiet.
Gögüs har doneret huset til museum, med det formål at bevare Gazianteps gastronomiske historie og at videregive områdets madkultur til kommende generationer. På byens Universitet er der oprettet en uddannelse med speciale i Gazianteps gastronomi. Det er planen at udvikle de kulinariske oplevelser, som byen kan byde på, i et forsøg på at tiltrække flere turister.
Gastronomisk Museum. Karnappen er beklædt med tinplader. |
Museet fortæller historien om det gamle køkken og de gamle redskaber, opbevarings- og konserveringsmetoder fra før køleskabets opfindelse, men museet er også et levende museum, hvor en kok laver smagsprøver fra Gazianteps køkken.
Kig fra køkkenvinduet til gårdspladsen. |
De gamle huse er bygget med en lukket gårdhave. I et rum i et hjørnet af gårdhaven ligger køkkenet.
Forrådskammer. Kurve, kander og krukker til opbevaring af madvarer. Sæk til brug for opbevaring af blandt andet Tahana. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar