3. september 2010

Hevenk - gemte solstråler

Hevenk er frisk frugt eller grøntsager samlet i ranker eller sat på en snor eller en pind. På denne måde holder frugterne og grøntsagerne sig længere og kan serveres ved ”Fekke” middagen, også uden for sæsonen.

Røde pebre hænger til tørre hos naboen.


Tarhana bruges til suppe. Efter at have tilsat afdryppet yoghurt til kogte hvedekerner, lægges små stykker til tørring i solen. Opbevares i stofsække eller som her i en papkasse.


Şıra er druesaft kogt med hvedestivelse. Jordnødder eller valnødder, som har hængt ude på en snor til tørring, dyppes i blandingen eller en rå simit (fin bulgur) tilsættes blandingen, hvorefter de lægges til tørre i solen


Soltørrede tomater: Maste tomater lægges på bakker og tørres i solen. Opbevares i lerpotter eller i plastik og pap.


Ingen kommentarer: