375 g mel
150 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
Creme:
¼ l mælk
2 æg
1 spsk. maizena med lille top
skal og saft af 1 økologisk citron
¾ dl sukker
Fedtstoffet smuldres i melet. Gæren udrøres i lunken mælk og de øvrige ingredienser – undtagen melet – tilsættes. Gærblandingen røres op i melet og dejen æltes igennem. Stilles til hævning i ca. én time.
Creme: mælken bringes i kog. De øvrige ingredienser piskes sammen i en skål, den varme mælk røres i og det hele hældes tilbage i gryden. Opvarmes under piskning og koges forsigtigt – det skal kun lige perle langs kanten. Ophældes i en skål og drysses med en anelse sukker for at undgå skind. Afkøles.
Dejen æltes igennem og udrulles til en firkant. Udskær 14 ens firkanter og læg en spsk. creme på hver. Dejen foldes godt sammen og tillukkes grundigt. Bollerne lægges på bagepapir med sammenføjningen nedad. Efterhæves i ca. 15 minutter og bages ved 225 grader i ca. 20 minutter. Afkøles på en rist og pyntes med glasur.
I stedet for citroncreme kan fastelavnsbollerne fyldes med vanillecreme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar