8. oktober 2007

Jul - Farmors Jødekager

Vendsyssel i 1930'erne

Kategori: Småkager

Tilberedes på: 3 timer

Portioner: ca. 125 stk.

Denne opskrift stammer fra Vendsyssel i 1930'erne og benævnes Smaa Jødekager (Jørgines). Opskriften er udformet, som den står i originalopskriften, men jeg har sat de nye mål i opskriften.

Ingredienser:
1/4 pund Mel (250 gram mel)
1/8 teske Bagepulver
Mellem 1/4 og 1/2 pund smør (ca. 175 gram smør)
1/4 pund lyst farin (125 gram lyst puddersukker)
Reven skal af en halv usprøjtet citron
Mandler - 15 bitre og 50 søde. (Der kan vanskeligt skaffes bitre mandler, så der anvendes 65 gram mandler - gerne spanske)
Æg til pensling
3 spsk. Melis og 1 teske stødt kanel

Tilberedning:
Mel, Bagepulver og Krydderier sigtes sammen og blandes med Citronskal, Sukker og de smuttede hakkede Mandler.
Smørret hakkes i
Dejen æltes til en tyk Pølse. Den stilles koldt, indtil den er fast. Skæres i papirtynde Skiver.
Kagerne lægges på smørsmurte Plader, pensles med sammenpisket Æg og drysses med kanelsukker.
Bages i forvarmet ovn på 200 grader i 6-7 min.

Ingen kommentarer: