15. september 2009

Sommeren er på hæld - og hældes på glas.

Gastrique - karamelliseret eddike sirup. Meget nemt - halvt sukker / halvt eddike. Her er der brugt rødvinseddike og hvidt sukker. Gastrique bruges til sovs, glasering af kød, dressing, ost og desserter. Kendt og brugt i Frankrig gennem de sidste 100 år - siger de danske kokke. Her er der ingen, der kender det. Måske kan jeg fortælle mine nye landsmænd om det franske køkken :-)


Mirabeller fra naboens træ. Mirabelle marmelade - det er der ingen sten i.

Blommemarmelade af udstenede sveskeblommer - denne har fået en tur med stavblenderen.
Med inspiration fra Tørsleffs - ingen hokus pokus.


Henkogte røde blommer. Blommer, vand og sukker


Henkogte hele sveskeblommer. Lige ud ad landevejen. Blommer og sukkerlage.
.

Syltede grønne tomater. I sukkerlage med vanilie, citron og nelliker. Heldigvis er det til at få grønne tomater hos gartneriet.

Henkogte figner. Sukkerlage, citronsaft, citronskræl, stjerneanis. Friske figner - men fra den lokale grøntafdeling i supermarkedet

Grønne Reine Claude blommer. Henkogt med sukkerlage, kanelstang, nelliker og citronskræl.

1 kommentar:

Lavendel sagde ...

Aaarrhh men, du er da en perle i et køkken!!!! flot ser det ud.knus