28. august 2010

Friske pistacienødder og Baklava

Gaziantep bugner af friske pistacienødder, i sækkevis står de i Bazarens mange butikker eller sælges fra gadesælgernes vogne. Prisen er 25-30 kr. for et kilo.



Friske lækre pistacienødder.




Pistacienødder til tørre i solen. En pressening på fortovet - Vupti.



De friske pistacienødder har en tynd blød hinde omkring den skal, som man normalt kender pistacienødden på. Når nødderne afskalles får hænder og fingre samme røde pinke farve som hinden.


Baklava er en specialitet fra Gaziantep. Det tyrkiske patentkontor har i 2008 taget patent på den geografiske betegnelse Antep Blakave. (Gaziantep er oprindelig to byer, som er vokset sammen - Gazi og Antep).

Baklave laves i store forme, som siden skæres ud i forskellige former og størrelser. Baklava laves af mange lag filodej, hakkede pistacienødder og honning. Kagen er ualmindelig sød og rig på kalorier. Der bliver produceret - og spist - rigtig mange Baklava i Gaziantep.


1 kommentar:

sidsen sagde ...

Fantastiske billeder. Jeg kan godt se at jeg må opleve Tyrkiet inden jeg bliver for gammel til at rejse mor