Ærø i 1950'erne
Kategori: Småkager
Portioner: ca. 250 kranse
Denne opskrift stammer fra Ærø i 1950. Opskriften er skrevet, som den står i originalopskriften.
Ingredienser:
½ pund Mel (250 gram mel)
½ pund Kokosmel (250 gram kokosmel)
½ pund Margarine (250 gram margarine eller smør)
½ pund stødt Melis (250 gram sukker)
1 æg
2 spiseskeer "Vaniljesukker". (Se opskriften på Vaniljesukker) eller kornene fra en ½ vaniljestang
½ teske Bagepulver
Tilberedning:
Mel, Bagepulver og Vanilje sigtes sammen et par gange.
Koldt smør hakkes i
Kokosmel blandes i
Æg og sukker røres til Æggesnaps. Hermed samles dejen. Dejen lægges koldt, til den er fast.
Males gennem en Kødmaskine
Bages i en forvarmet Ovn på 185 grader i ca. 8 min.
Hvis Kransene flyder ud, er det fordi der er for meget Smør i forhold til Melet. Tilsæt mere Mel til resten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar