22. juni 2008

En bid af himlen

Baby rødbeder - der er tyndet ud i rækkerne i Anne Lise og Steffens frodige kolonihave.
Rødbederne er vasket og skrællet og har fået et kort opkog inden de vendes i olivenolie, balsamico, citronsaft, honning og salt. Et par af rødbedebladene vendes sammen med rødbederne.

Frisk salat. Bedeblade, forårsløg, Ruccola, Frisée salat - sprød og knasende og meget, meget velsmagende.
Smagen er fantastisk - men det er farverne også.


Den færdige salat - tilføjet nye kartofler - også fra kolonihaven. Uhmm endnu en bid af himlen.

På vej hjem fra kolonihaven samlede jeg rosenblade fra hybenbuskene langs campingpladsen.
En del blev blandet med mandelolie og resten blev overhældt med kogt, koldt vand. Om en uge er der rosenvand, som jeg tænker - i bedste Marianne Tromborg stil - skal benyttes som rosenvand - til almindelig opfriskning eller i stedet for skin tonic.