15. september 2009

Surt, syltet og henkogt - bare det holder

SKØNT - nu er det tiden, hvor det er i orden at sylte, hvad der lander på ens (køkken)-bord.

Røde peberfrugter, grillet i ovnen, lagt i plastikpose til afkøling, skindet pilles af, og pebrerne skæres i lameller. De røde pebrer er hentet på det lokale selvpluk gartneri. Vidunderligt - det er som en kæmpestor kolonihave.

De røde pebre er henkogt med æblecidereddike, sukker, saften fra pebrene, olivenolie, skalotteløg, salt og peber.


Blommerelish med sveskeblommer fra gartneriet. Henkogt med hindbæreddike, sukker, kanelstang, vaniliestang, stjerneanis, hele røde peberkorn og groft salt.


Tomatchutney. Løg, kanelstang, stjerneanis, kardemomme, koriander, laurbærblade, nigellafrø - tomater, eddike, sukker, salt og peber. Tomatchutney er lavet på komfuret og hældt i et skoldet glas.



Henkogte tomater. Tomater, rosiner, persille, rosmarin, hvidløg, skalotteløg, hvidløg, citron, olie, salt og peber.


Henkogte røde pebre. Henkogt med chili, hvidløg, timian, æbleeddike, salt og peber.

Henkogte gule pebre. Henkogt med chili, lauerbærblade, timan, æbleeddike, salt og peber.

1 kommentar:

Lavendel sagde ...

Hej sødeste Janne!! Godt at se at du er der!! Nu skal jeg snart til det forjættede franske land, vil du have besøg af hunde og mig en enkelt dag/nat? Det ser forrygende ud, dit sylteri - husk mavedansen hihihi